Skirt + Rock House

  • Artechne
  • Artechne
  • Artechne
  • Artechne
  • Artechne

Skirt + Rock House

Maintaining the existing bungalow façade, the new rear extension was constructed around the rear rock face, creating the focal point for the new living area. The double height living area, along with the large expanse of high level windows helps create a dramatic light filled space, that has now become the centre of this new home.

AWARDS
  • 2012 – Single Residential Buildings – Commendation – Australian Institute of Architects NSW Chapter.
  • 2013 – Australian Interior Design Awards – Residential Commendation.
  • 2013 – Australian House & Garden Magazine, Top 50 Rooms Awards – Winner, Room of the Year.

Project: Alterations & Additions
Location:
 Vaucluse, NSW
Budget: $2.0M
Date completed: 2011
Architect: MCK Architects
Builder: Artechne